2011. március 9., szerda

Viki

Szerencsére Danink és Bencénk most jól van, mindkettőjük családja azt üzente, hogy egyelőre szerencsére nem szorulnak rá a gyűjtött összegekre. Kerestünk más, segítségre szoruló gyereket - sajnos vannak sokan - és Vikit találtuk. Anyukája így ír róla:

Viki októberben múlt négyéves, és sajnos nem volt könnyű neki a születése óta. Két hónapos korában derült ki, hogy hypertrophiás cardiomyopatia-ja van, így egy-másfél havonta jártunk ellenőrzésre (EKG és szívultrahang) olyan kétéves koráig, ekkor kezdett el javulni az állapota, ezért már ritkábban járunk kontrollra.
Négy hónapos korában derült ki, hogy valami baj van a kis lábaival. Először azt mondták, hogy méhen belüli kényszertartás, majd egy éves korára kiderítették , hogy ez idegbénulás okozta dongaláb. Ekkor kezdődött el a gyógytornák és egyéb kezelések (fizikoterápia, TENS, HRG, Dévény kezelés, TSMT, masszázs, jegelés, akupunktúra) hosszú sora.
Sokat fejlődött a mozgása, vezetve vagy bottal már jár. Eddig két műtét volt kilátásba helyezve, de az állapotának javulása miatt ezeket eddig elkerültük. Még két műtét állhat előttünk: ősszel döntik el, szükség van-e az achilles inak megnyújtására és mivel van egy elég nagyfokú mellkasdeformitása is a kislányomnak, ezt is folyamatosan figyelni kell, hogyha elkezdi nyomni a tüdőt és a szívet, akkor ez is műtéti beavatkozást igényel majd.

Köszönöm szépen, hogy segítetek!!!

Képek a kislányról:

Most ahhoz kérjük a segítségeteket, hogy Viki felépülését, vizsgálatait, kezelését segíthessük a felajánlásaitokkal. Kérjük, hogy aki bármiféle saját készítésű dolgot készít, készítsen eggyel többet, és ajánljon fel egyet a blogra. Továbbá sok szeretettel várjuk a liciteket, Viki javára Köszönjük!

1 megjegyzés:

  1. Hajrá!
    Most már én is aktiválom magam, ki is találtam, hogy mivel. Igyekszem is minél előbb megvalósítani. :)

    VálaszTörlés