2011. március 28., hétfő

13. heti felajánlás

Az e heti licit tárgya ez az öt darab barkaágra akasztható bordó-drapp húsvéti tojás.
Mindegyik tojás nagyjából 7 cm, az akasztójuk - mely horgolva van - 5 cm. Az egyik oldaluk díszített, a másik sima bordó.




A licit április 3-án éjfélig tart.

Előző héten Nelli akvarellje 8000 Ft-ért talált gazdára, gratulálunk a nyertesnek és köszönjük a felajánlást!

2011. március 21., hétfő

Segíts Szilvinek!

A napokban megható levelet kaptunk egy fiatal fogorvosnőtől, az elszántsága és a segíteni akarása példaértékű.

Néhány részlet a leveléből:
"...Januárban keresett meg minket Simon Szilvia egy levélben, amelyben leírja, hogy mielodiszpláziában, egy rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenved, és az őssejt transzplantációig rendbe kellene tetetnie a fogait...
...Fogorvosként én sem tudtam szinte semmit erről a betegségről, de amikor utánaolvastam, nagyon megdöbbentem, pláne azért, mert egyidősek vagyunk Szilvivel.
Azóta a kedvenc páciensem lett, rengeteget beszélgettünk a betegségéről és arról, hogy ezt az egészet ő hogyan éli meg.
Bővebben itt olvashattok róla:
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/halalos-korral-kell-megkuzdenie-a-mosolygos-edesanyanak-363679

Segíteni szeretnék neki.

Anyagilag is, mert ahhoz, hogy a teljes test besugárzás és az őssejtbeültetés után egyáltalán hazaengedjék, még nagyon sok mindent át kell alakítani a házukon ( A kölesdi önkormányzat nyitott számára egy számlát: Dunaföldvár és Vidéke Takarékszövetkezet: 70600102-15358048 ).
De leginkább abban, hogy donort találjanak neki. Mert vészesen fogy az ideje és vele ő maga is. 10 kilót fogyott az utóbbi 3 hónapban, holott ahhoz, hogy a majdani procedúrát túlélje, erőnlétre is szüksége lesz. És egyre fáradtabb. Féltem...
...Ha tudtok bármiben segíteni, hogy mielőbb donort találjunk neki, kérlek segítsetek!

Szilvinek nem csontvelődonorra, hanem őssejtdonorra lenne szüksége. Ebben az esetben nem a csontvelőből veszik az őssejteket, hanem gyógyszeres előkészítéssel "mobilizálják" azokat a vérbe és onnan szűrik ki őket egy, a vérvadáshoz hasonló eljárás során.
A donor azonnal visszakapja a saját megszűrt vérét, az nem keveredik senki máséval.
Ez az eljárás nem fájdalmas, mint a csontvelő vétel, és csak egy kicsit hosszadalmasabb, mint a véradás.
Sajnos a donor keresése során a rendszeres véradók közül csak azok jönnek szóba, akik csontvelő v. őssejtdonornak is jelentkeztek, és ők nagyon kevesen vannak, ezért hosszú a várólista.
És miután megtalálták a megfelelő donort, még ott az újabb várólista, ami már a beavatkozásra való várakozást jelenti.
A donornak nem a vércsoportja számít, hanem egy ún. HLA tipizálással választják ki azt, aki Szilvinek megfelelő.
Úgyhogy bármelyikünkről kiderülhet, hogy ő lesz az. És minél több ember jelentkezik a véradóban, Szilvinek annál nagyobb az esélye, hogy még időben megtalálják a donorját.
Bővebben itt olvashattok az eljárásról:
http://csvdonor.ovsz.hu/?q=node/21

Kérlek, segítsetek valahogy, hogy minél több embert tudjunk megmozgatni, hátha még időben megtalálják közülünk a megfelelőt!

Köszönöm, ha segítetek!

Dr. Kovács Ramóna"

Váltottunk néhány e-mailt Ramónával, aminek hatására ő is blogírásba kezdett...Kérünk titeket látogassatok el a http://segitsszilvinek.blogspot.com oldalra, és ha módotokban áll, akkor osszátok meg minél több emberrel...

Mi már tudjuk, hogy a jó emberek köztünk élnek, jó lenne ha Szilvinek is módjában állna megtapasztalni.

Köszönjük szépen Szilvi nevében!

2011. március 15., kedd

11. heti felajánlás-Nelli akvarellje

Fantasztikus emberekkel ismerkedtem meg néhány héttel ez előtt, és mára kiderült, hogy nem csak jópofák, hanem szívük is van, méghozzá hatalmas. :)Véletlenül kezdtem nekik mesélni a Szeretetcsomagról, és máris záporoztak a felajánlások.
Az eheti felajánlásunk ennek a fantasztikus társaságnak, egy fantasztikus tagjától Nellitől érkezett, egy csodálatos A/4-es méretű akvarellkép, ami egy kis osztrák falut ábrázol. (A kép nincs keretezve, azért, hogy a keret passzoljon a környezethez is, ahová majd kerül.)


Úgy gondoltuk, a nemzeti ünnep és a rövidített munkahét miatt ez a felajánlás tartson kicsit tovább, hogy legyen mindenkinek lehetősége licitálni, ezért március 27-én vasárnap éjfélkor zárjuk a szavazást.
A licit induljon 5000 forintról.

A befolyt összeggel Vikit támogatjuk, róla az előző posztban találtok információt!
Köszönjük a felajánlást Nellinek!

Hajrá kedves licitálók!Hajrá Viki!

Az előző hét nyertese Patrícia, szívből gratulálunk neki, és köszönjük Viki nevében a licitet!

Isten éltessen Dani!

Drága Danink tegnap ünnepelte a negyedik szülinapját.
Napra pontosan fél évvel a műtét után csillogó szemekkel fújta el a gyertyáit.
Dani azt kívánjuk neked, hogy még legalább 120 évig élj
egészségben, szeretetben, boldogságban!


2011. március 9., szerda

Viki

Szerencsére Danink és Bencénk most jól van, mindkettőjük családja azt üzente, hogy egyelőre szerencsére nem szorulnak rá a gyűjtött összegekre. Kerestünk más, segítségre szoruló gyereket - sajnos vannak sokan - és Vikit találtuk. Anyukája így ír róla:

Viki októberben múlt négyéves, és sajnos nem volt könnyű neki a születése óta. Két hónapos korában derült ki, hogy hypertrophiás cardiomyopatia-ja van, így egy-másfél havonta jártunk ellenőrzésre (EKG és szívultrahang) olyan kétéves koráig, ekkor kezdett el javulni az állapota, ezért már ritkábban járunk kontrollra.
Négy hónapos korában derült ki, hogy valami baj van a kis lábaival. Először azt mondták, hogy méhen belüli kényszertartás, majd egy éves korára kiderítették , hogy ez idegbénulás okozta dongaláb. Ekkor kezdődött el a gyógytornák és egyéb kezelések (fizikoterápia, TENS, HRG, Dévény kezelés, TSMT, masszázs, jegelés, akupunktúra) hosszú sora.
Sokat fejlődött a mozgása, vezetve vagy bottal már jár. Eddig két műtét volt kilátásba helyezve, de az állapotának javulása miatt ezeket eddig elkerültük. Még két műtét állhat előttünk: ősszel döntik el, szükség van-e az achilles inak megnyújtására és mivel van egy elég nagyfokú mellkasdeformitása is a kislányomnak, ezt is folyamatosan figyelni kell, hogyha elkezdi nyomni a tüdőt és a szívet, akkor ez is műtéti beavatkozást igényel majd.

Köszönöm szépen, hogy segítetek!!!

Képek a kislányról:

Most ahhoz kérjük a segítségeteket, hogy Viki felépülését, vizsgálatait, kezelését segíthessük a felajánlásaitokkal. Kérjük, hogy aki bármiféle saját készítésű dolgot készít, készítsen eggyel többet, és ajánljon fel egyet a blogra. Továbbá sok szeretettel várjuk a liciteket, Viki javára Köszönjük!

10. heti felajánlás: Mesekönyv Katától

Kicsit elmaradtunk az elmúlt hetekben, biztatnék mindenkit felajánlások küldésére! :)
Katától kaptunk egy nagyon kedveset és szépet, felajánlotta az általa írt könyvet, ami ötéves kortól ajánlott, íme:

A licit 1500 forintról indul, (a könyv bolti ára 1995 forint). A csúszás miatt most hétfő, március 14. estig tart, így hat nap jut rá, remélem, lassan visszatérhetünk a hétfőtől vasárnapig tartó licitekhez :)

Köszönjük mindenkinek!