2011. január 10., hétfő

Daniról és Bencéről

Aki már a Segíts Daninak! blogon is velünk tartott, tudja, hogy eredetileg Dani és családja támogatására indult a blog. Dani nemsokára négyéves lesz, szeptemberben találtak nála egy teniszlabda nagyságú agydaganatot, és sürgősséggel műtötték. A legutóbbi kontroll szerint a daganatból néhány milliméteres sávszerű halmozódás maradt, amit nem sikerült károsodás nélkül eltávolítani, de mivel jóindulatú, gondot nem okoz, hacsak nem kezd el újra nőni, de ezt majd évente ellenőrzik. Most pszichológushoz jár Dani, mert a betegség - nemcsak maga a műtét és a kórház, hanem az előtte eltelt hónapok, talán évek, amíg beteg volt, és nem tudták, miért - nagyon megviselték. A legfontosabb, hogy minél előbb óvodába járhasson, nagy szüksége van a közösségre, így a támogatásokat most fejlesztésre, mozgásra, pszichológusra és esetleg magánovira kérjük.
A másik "kisfiunk", Bence neuroblastomás, már tünetmentes! Februárban lesz másfél éves, és eddig nem volt könnyű kis élete. Kétszer műtötték, kemoterápiát is kapott, de most már egyre jobban van. Neki gyógytornára és mozgásfejlesztő játékokra van a legnagyobb szüksége, mert a betegség következtében a mozgásfejlődése van kicsit elmaradva. De már egyedül is fel tud állni, és ami elmaradt mozgásban, azt pótolja beszédben :)
Ennek a blognak az első felajánlásait is ők fogják kapni, de keresünk más gyerekeket is, akiket támogathatnánk. Aki ismer daganatos, koraszülött vagy bármilyen tartósan beteg gyereket, akinek a családjának elkélne egy szerény segítség, kérjük, jelezze a szeretetcsomag@gmail.com címen! Köszönjük!

2 megjegyzés:

  1. Jó olvasni a híreket, minden gyerkőcnek szurkolok, hogy most már minden jól alakuljon!

    VálaszTörlés
  2. Jaj annyi minden történt az elmúlt hónapokban elvesztem és ma rácsodálkoztam, hogy csendben van a segíts Daninak blog...erre idetaláltam:D!Nagyon drukkolok a srácoknak!Jó hallani róluk!Reméljük minden ok lesz most már!

    VálaszTörlés